Općina Ivankovo u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanjedana 14. studenog 2017. godine organizira terensko-pokaznu vježbu pod nazivom “Požar u OŠ  A. Cesarec 2017.”

Svrha i cilj je provjera osposobljenosti operativnih snaga sustava civilne zaštite i edukacija učenika i djelatnika škole u spašavanju osoba i imovine zahvaćenih požarom.

U vježbi sudjeluju Crveni križ Vinkovci, Područni ured za zaštitu i spašavanje Vukovar, Zavod za hitnu medicinu Vinkovci, PU Vukovarsko-srijemska, OŠ “A. Cesarec” Ivankovo, HGSS Vinkovci i DVD Ivankovo.  

Elementi vježbe:

  1. Dojava ravnatelja o požaru i evakuacija učenika i djelatnika škole
  2. Dolazak i intervencija DVD-a Ivankovo
  3. Dolazak i intervencija HGSS-a
  4. Dolazak i intervencija Zavoda za hitnu medicinu i gradskog Crvenog križa Vinkovci (pružanje pomoći unesrećenim osobama)
  5. Gašenje početnog požara od strane djelatnika škole

Svi postupci provedbe vježbe bit će zabilježeni video kamerama sa zemlje i iz zraka.

Budući da vježba uključuje sudjelovanje svih gore navedenih službi, događaj će biti popraćen zvučnom i svjetlosnom signalizacijom kao da je događaj zaista stvaran.

Stoga obavještavamo mještane da na navedeni datum u periodu od 12:30 sati do 14:00 sati očekuju djelovanje gore navedenih službi te da imaju na umu da se radi o vježbi koja će se odvijati pod nadzorom i da ne postoji stvarna opasnost za školu, učenike i djelatnike kako ne bi došlo do neosnovanog stvaranja panike.