Proslijeđujemo obavijest LAG-a:

Projekt ‘Ženska perspektiva’ za poduzetnice, koji je pokrenula i provodi udruga za razvoj poduzetništva Perspektiva iz Lipika, a financira ga “The Coca-Cola Foundation” s 250.000 dolara.

Program će trajati tijekom 2018. i 2019., a radi se o obrazovanju 50 poduzetnica iz sedam najnerazvijenijih hrvatskih županija: Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Osječko-baranjske županije.

Projekt je predstavljen 04. svibnja 2018. godine u Zagrebu, a predstavili su ga Tomislav Leniček, predsjednik udruge Perspektiva, mr. sc. Dragica Karajić, voditeljica projekta, i Ana Kljaić, direktorica za odnose s javnošću Coca Cola Adria.

Njime se namjerava potaknuti žene koje imaju registrirani gospodarski subjekt, a bave se poljoprivrednom proizvodnjom, agroturizmom te izradom rukotvorina i suvenira na daljnji razvoj poslovanja kroz upoznavanje novih pozitivnih primjera razvijenih dijelova Hrvatske, stjecanje novih znanja te socijalnih i poduzetničkih vještina, mentorstvom u poslovanju te osiguranje novog distribucijskog kanala internetske prodaje.

Za odabranih 50 poduzetnica Perspektiva će omogućiti edukacijske radionice te studijsko putovanje u Istru i rad s uspješnim udruženim istarskim poduzetnicama, mentorski rad stručnijih savjetnika te u konačnici promociju njihovih proizvoda na novoj web prodajnoj stranici i lakši put do kupaca njihovih proizvoda, ne samo u Hrvatskoj već i izvan granica.
Javni poziv traje od 10. svibnja 2018. do 20. lipnja 2018. godine.
Prijave u prvom krugu na adresi: prijava@perspektiva.hr
Sve o projektu Ženska perspektiva na poveznici www.perspektiva.hr .